Dem og os - hvad er vi bange for?

Danser om den søde grød.

For første gang i siden jeg blev mor er jeg i tvivl, sådan hjernen-tænker-hele-tiden-for-og-imod-tvivl. De ting jeg ikke har vidst inden jeg selv blev mor har der været klokke klare retningslinjer omkring, men nu har jeg et valg, eller har jeg? Ja jeg har!

Min tvivl omhandler den grød. Egentlig har det aldrig slået mig at det skulle være et spørgsmål, troede det kom sådan helt af sig selv nærmest, men nej det er jo en beslutning vi som forældre skal tage. egentlig var vi startet, eller det vil sige hun fik grød i 2 dage, og selvfølgelig ikke hele portioner, men en god smags prøve. Vi valgte at stoppe igen da vi også skulle prøve med natflaske og jeg syns det var lige lovligt meget at starte på begge ting.

Egentlig har jeg ikke været i tvivl om at jeg skulle amme (hvis det kunne lade sig gøre) til de 6 måneder og så starte op på grød, men så pludselig gik vi fra at være vågne 1 gang hver nat til op mod 7(!) gange for at spise. Mor var træt, sådan gå-ind-i-dørkarmen-flere-gange-om-dagen-træt. Appetitspring tænkte jeg, men efter 3 uger var teorien om et appetitspring for længst skudt i sænk og jeg følte mig efter hånden mere og mere som en zombie og derfor valgte vi at afprøve alt hvad der gav chance for en bedre natte søvn. Større seng, virkede ikke. Samsove, virkede ikke. Grød, virkede ikke. Natflaske, virkede ikke. Så tilbage til fuldamning og holde ud.

Nå, men nu er jeg så i tvivl om jeg for alvor skal starte op på den der grød som alle snakker så pokkers meget om. Nogen er for og nogen er imod. Dog er de fleste for, men de få modstandere har bare bedre argumenter. Og nu har jeg læst lidt (meget) på nettet og specielt hæftet mig ved sundhedsstyrelsens hjemmeside som skriver:

Den sundeste ernæring for det nyfødte barn er modermælk, og amning har betydning for en lang række helbredsmæssige forhold hos både mor og barn. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn ammes fuldt, til de er omkring 6 måneder. Delvis amning anbefales til 12 måneder eller længere.

Omkring 6 måneder? Hvornår er det??

Er Emma klar? Er jeg klar?

Hvorfor er der ingen der tager beslutningen for mig?!

IMG_2845.JPG

2

  • Jeg er ikke mor, men har tidligere arbejdet i helsekostforretning. Du skriver ikke hvilken grød du har serveret, og spørger derfor om du (når du er klar til at give grød) har overvejet glutenfri grød? I følge kloge hoveder (mine tidligere mor-kollegaer) er barnets tarmflora ikke klar på gluten (faktisk i så meget som de første 2 år). Lang historie kort, jeg anbefaler du starter ud med glutenfri grød, når du skal starte med at give grød 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Everydaymom

      Hej Rita

      Mange tak for din kommentar og dit gode råd. faktisk er vi så småt startet på grød og mos, 1 gang om dagen og jeg har faktisk været i en helsekost butik og købe Hurse og Quinua mel, og hun får kun købe risgrød hvis vi skal ud af huset til frokost. alle 3 ting er glutenfri 🙂 Mos laver jeg af æbler og pære fra haven, og så køber jeg økologisk sveskemos. Jeg troede faktisk deres små maver var klar til gluten fra 6 måneder hvor de må begynde at få bondebrød?!? hmmm det må jeg undersøge. og så kommer der et blogindlæg om det.. 🙂 endnu engang TAK 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dem og os - hvad er vi bange for?