Appetitspring!!

Skal bedsteforældre være en institution??

Efter at have læst en meget debatteret (og udskældt) artikel om småbørnforældre det mener at bedsteforældre skal hjælpe til med børnebørnene har jeg virkelig været i tænke boks. For tør jeg egentlig stille dét spørgsmål som jeg så længe gerne har villet?? Jeg vil for Emmas skyld SÅ gerne have en bedsteforældredag. En dag om ugen hvor de henter hende tidligt og hygger med hende og så kan vi hente hende inden hun skal puttes, det er overhovedet ikke for min skyld…! Men jeg vil ønske at for Emmas skyld at hun kan få en masse tid med sine bedsteforældre. Min tanke gik egentlig ud på at hver anden uge skulle farmor og farfar hente hente hende og modsatte uger skulle mormor og morfar så. Og på trods af frygt for at blive kaldt en forkælet møgunge og få af vide at jeg bare skal tage ansvar for min egen beslutning om at jeg har fået børn må jeg sige : SLAP DOG AF!!! JA vi vil da ELSKE OG NYDE at få kærestetid 1 gang om ugen – men i virkeligheden tænker jeg storkøb, rengøring og andre praktiske ting så vi har mulighed for at være forældre de resterende 6 dage om ugen istedet for at være praktiske mus der i et forsøg på at bruge tid med vores børn henter dem i børnehave og slæber trætte og ugidelige børn med ud og handler og så blive skide sure og skælde dem ud, fordi de ville have slik når vi står i den 10 menneskers lange kø i Føtex, for så at komme hjem og plante ungerne foran fjernsynet så jeg kan lave mad og efter et hektisk aftenmåltid, står den på bad og på hovedet i seng! Sådan har jeg nemlig overhovedet ikke lyst til at være forældre! Jeg ønsker da bestemt at have tid til mine børn, hente dem i børnehave og lade dem komme hjem og geare ned for så at inddrage dem i madlavningen så vi kan være sammen! Jeg har, måske for naivt, håbet at blive forældre i børnehøjde med fokus på samvær og at det så er med hjælp fra bedsteforældre er måske for meget forlangt? Måske, men de griber jo hver en chance for at komme her alligevel, så hvorfor ikke få 2 dage om måneden hvor de kan bedsteforældre hygge? Ja jeg spørg bare!?!

2

  • Soldier's wife

    Hej igen. Rigtig relevant indlæg du har skrevet. Jeg har ikke helt de samme muligheder for hjælp som dig, men bliver bare så misundelig når jeg hører om nogle familier der er så heldige at have en fast bedsteforældre-hente-dag om ugen. Sikke en luksus. Og sikke en frihed til forældrene – ikke fordi man ikke vil være sammen med sine børn, men bare lige for at få et pusterum. Ville elske sådan en dag – bare en gang om måneden! Men tror måske bedsteforældre-generationen er bange for at føle sig låst af en fast dag i stedet for når de har lyst?!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Everydaymom

      Ja vi er super priviligeret på det område – det indrømmer jeg gerne, og jeg syns netop derfor at Emma skal mærke det. Du har helt ret i forhold til om man kan blive låst fast af at det skal være hver anden onsdag f.eks. men jeg må være ærlig og sige at her træder mit planlægger-gen i karakter

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Appetitspring!!