Vandmelon til aftensmad?

Regnvejr, sterinlys og nybagte boller

Øv for en regnvejrsdag, Emma sover i barnevognen under halvtaget, farmand er på 1.salen og hiver gulvet af, så jeg går i køkkenet for hvad er bedre end ny bagte boller på en regnvejrsdag?

25g gær
7 dl lunkent vand
2 gulerødder
200g 5 korns blanding
500g hvedemel
200g groft durumhvedemel
100g groft rugmel
1 tsk salt
2 spsk olie

Skræl gulerødderne og riv dem, opløs gær i lunkent vand og bland derefter alle ingredienserne sammen og brug dej piskeris til at røre det sammen. Det er en meget våd dej. Lad den hæve i minimum 30 min. (Hvis du vil have friske boller om morgenen kan den sagtens stå natten over i køleskabet.)

Stil ovnen på 180g, fordel bollerne i 12 lige store portioner med en ske og bag dem i 22 min.

Jeg bytter om på durumhvedemel og rugmel hvis de skal bruges til frokost sandwich boller 🙂

Velbekomme 🙂

IMG_2733.JPG

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vandmelon til aftensmad?